Telstar helpt kans na kans om zeep en gaat thuis schlemielig met 1-2 onderuit tegen MVV

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Ondanks een enorm overwicht en genoeg goede kansen heeft Telstar zondagavond niet gewonnen van MVV. Sterker nog, het ging in de slotfase zelfs onderuit met 1-2.

Na een wat afwachtend begin, kreeg Telstar steeds meer grip op de wedstrijd. Het domineerde MVV en kwam tot een aantal kansen. Glynor Plet had de kans om Telstar op voorsprong te brengen uit een voorzet van Vincent Regeling. Zijn inzet was niet hard genoeg om keeper Bill Lathouwers in verlegenheid te brengen. Shayne Pattynama schoot nog een keer over en Ilias Bronkhorst was met een kopbal die overging dichtbij een goal.

Telstar schoot zichzelf in de voet door een totaal onnodige overtreding van Siebe Vandermeulen. Hij duwde Joy-Lance Mickels in de rug bij een van de zeldzame keren dat MVV in het strafschopgebied van doelman Jasper Schendelaar kwam. De Belg kreeg geel en MVV een penalty. Jelle Duin maakte vanaf elf meter geen fout.

Telstar kreeg na vijf minuten in de tweede helft ook een penalty. Glynor Plet werd in de rug geduwd door Luc Mares. De inzet van Glynor Plet was niet overtuigend genoeg. Doelman Bill Lathouwers voorkwam de gelijkmaker.

Even later was het wel raak voor Glynor Plet. Hij rondde keurig af uit een goede voorzet van Shayne Pattynama. Zijn eerste doelpunt van het seizoen.

MVV leek op dat moment rijp voor de sloop. Telstar kreeg kans na kans. Bronkhorst kon tot niet omgaan met goede voorzetten van Daniel Adshead en Pattynama. Ook Plet was vanuit een corner van Welat Cagro nog dichtbij een tweede treffer voor de Velsenaren. Een aantal minuten voor tijd dook Glynor Plet op spectaculaire wijze na een diepe pass op de bal. Zijn kopbal raakte de lat.

Geheel tegen de verhoudingen in, ging Telstar uiteindelijk onderuit. MVV kwam in de tweede helft twee keer tot een kans. Uit een counter wist Koen Kostons vlak voor tijd te scoren.

In de laatste minuut ging keeper Jasper Schendelaar nog mee naar voren bij een corner. Hij kopte maar net naast. Daarna kreeg Telstar nog een enorme kans. Invaller Richelor Sprangers schoot net voorlangs.

Telstar Schendelaar; Pattynama (80. Taha), El Yaakoubi, Korpershoek, Regeling, Vermeulen; Cagro, Van Doorm (90. Dijkstra), Adshead (90. Sprangers); Bronkhorst (80. Soto), Plet

MVV Lathouwers; Swason (67. Waem), Martina (87. Martina), Mares, Heerings, Salasiwa; Van Acker, Kostons, Déom; Duin (86. Stravitski), Mickels (76. Schroijen)

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen