’Ik ben in ieder geval een week topscorer’ zegt Angelo Beck na zege van RKVV Velsen

Leidschendam

Na het verlies vorige week tegen Hoogeveen behaalde Jan Nederburgh met RKVV Velsen uit Driehuis zondag de eerste competitiewinst. Tegenstander RKAVV werd, na een 0-1 ruststand, met 0-3 verslagen.

De bespreking en een broodje werden in Driehuis gedaan waarna met eigen vervoer werd afgereisd naar Leidschendam. De corona maatregelen troffen het winnende Velsen niet.

,,Ik ben blij met de overwinning. RKAVV heeft een goed voetballende ploeg”, zei de trainer, die zijn basisteam op twee plaatsen had veranderd. Stijn van der Voort, teruggekeerd van een schorsing, mocht starten ten koste van Bryan Dijkhuizen. En Tom Kok speelde voor Bastiaan Scholten. Daniel Zuiverloon was licht geblesseerd aan zijn hamstring geraakt tegen Hoogeveen maar kwam de laatste training goed door. Na tien minuten spelen moest de rechtsback toch gewisseld worden. Dijkhuizen verving hem.

Angelo Beck opende de score na twintig minuten. ,,De voorzet kwam vanaf de zijkant op Lennaert Stuur. Die legde af waarna ik de bal in de verre hoek schoot. De keeper zat er nog aan”, aldus Beck.

In de tweede helft maakte de van Schoten overgekomen Stuur zijn eerste voor Velsen. ,,Net als tegen Hoogeveen had hij het moeilijk voorin maar hij schoot hem prima binnen”, vertelde Nederburgh.

Na een rode kaart voor een speler van RKAVV kon Velsen lekker rondspelen en kwam het niet in de problemen. In de slotfase werd het 0-3 door weer Beck, die in de twee vorige seizoenen in totaal drie treffers maakte.

,,Marc Kloosterboer ging een kopduel aan met een tegenstander en de keeper. Dan weet je dat je in de buurt moet staan. Ik kon meteen uithalen. Als verdedigende middenvelder scoor ik niet veel. Het zal niet lang duren maar ik ben in ieder geval een week topscorer.”

RKAVV-Velsen 0-3

22. Beck 0-1, 49. Stuur 0-2 en 86. Beck 0-3.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen