Familie van Tamar over aangehouden bestuurder van grijze Mazda: ’Blij met politiewerk, maar nog geen duidelijkheid’

Bloemen ter nagedachtenis van Tamar op de dijk tussen Monnickendam en Marken.

Bloemen ter nagedachtenis van Tamar op de dijk tussen Monnickendam en Marken.© Archieffoto Ella Tilgenkamp

Frederique Teillers
Marken

Woordvoerder van de familie van de overleden Tamar (14), Richard de Weijze, vertelt dat de familie blij is met het recente nieuws vanuit de politie. De Duitse bestuurder (28) van de Mazda 3 die in de nacht van de aanrijding op Marken was, is verhoord en aangehouden. „Maar duidelijkheid is er nog niet.”

„Het is een stap in de goede richting. Maar duidelijkheid is er nog niet, die is er pas als er echt grote stappen worden gezet”, vertelt De Weijze. „Het blijkt dat het onderzoek van de politie goed gaat, daar heeft de familie veel vertrouwen in. Maar meer dan afwachten kunnen ze nog niet, we kunnen met dit nieuws weinig.”

De politie maakte vrijdag bekend dat de eigenaar van de grijze Mazda verhoord is door de politie. Het zou gaan om een 28-jarige inwoner uit Duitsland. De rol van een 25-jarige bijrijder wordt nog onderzocht.

Tamar overleed in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juli. Ze werd levenloos aangetroffen in de berm bij de Waterlandse Zeedijk in Zuiderwoude, de dijk die Marken en Volendam met elkaar verbindt. Ze bleek aangereden te zijn. De bestuurder is na de dodelijke aanrijding doorgereden. De auto werd gezien op camerabeelden die in de nacht van het ongeluk zijn gemaakt. Door de vele tips die naar aanleiding van de oproep binnenkwamen, kwam de recherche een grijze Mazda op het spoor.

Lees ook: Verdachte aangehouden in zaak Tamar

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen