FC Volendam treft waarschijnlijk Jong Utrecht op zijn allersterkst. Met ’dank’ aan provinciegenoot AZ

FC Volendam-trainer Wim Jonk kan niet zijn sterkste elftal opstellen.

FC Volendam-trainer Wim Jonk kan niet zijn sterkste elftal opstellen.

Robert Berkeley
Volendam

De beloftenelftallen zijn stuk voor stuk slecht begonnen aan het nieuwe seizoen in de eerste divisie, maar dat zegt niks.

Bij deze teams is het altijd maar de vraag welke talenten beschikbaar zijn. FC Volendam treft het niet en zou vrijdagavond (aanvang 18.45 uur) zomaar Jong FC Utrecht op zijn allersterkst kunnen treffen in het Kras Stadion.

Met ‘dank’ aan provinciegenoot AZ. De Alkmaarders vroegen vanwege hun Europese verplichtingen om uitstel van de openingswedstrijd in de eredivisie komend weekeinde tegen FC Utrecht en dat werd door de KNVB toegekend.

Hoofdmacht

Omdat de Utrechtse hoofdmacht daardoor in het weekend niet in actie komt, zijn alle spelers onder de 23 beschikbaar voor trainer René Hake van Jong Utrecht. En dat zijn er nogal wat bij de selectie van het eerste: Maarten Paes (22), Fabian de Keijzer (20), Thijmen Nijhuis (22), Justin Hoogma (22), Tommy St. Jago (20), Giovanni Troupée (22), Odysseus Velanas (22), Justin Lonwijk (20) en Daniel Arzani (21).

FC Volendam treft dus zeer waarschijnlijk een veel sterker elftal dan dat van de Utrechters dat in de eerste speelronde van FC Eindhoven verloor (2-1).

Het kan zomaar puntenverlies opleveren voor de ploeg van Wim Jonk en hoewel het nog vroeg in het seizoen is, zou dat zomaar aan het eind van de rit consequenties kunnen hebben voor de kampioensaspiraties van de club. Niet voor niets wordt er sinds de beloftenteams meedoen op het een na hoogste niveau van Nederland al gesproken over competitievervalsing.

Steunpilaar

De thuisploeg kan niet in de sterkste opstelling spelen, want de geblesseerde steunpilaar achterin Micky van de Ven ontbreekt.

Ook Mo Betti is geblesseerd. Franco Antonucci is teruggekeerd van een interlandperiode met Jong België, waar hij minder speelminuten kreeg dan Jonk had gehoopt. ,,Hij is fit, maar heeft nog weinig wedstrijdminuten in de benen’’, zei de trainer bij Volendam TV. ,,De andere spelers hadden afgelopen weekeinde vrij. ,,Ik heb de jongens vrijgegeven, omdat het nog een van de weinige weekenden was waarin dat kon.’’

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen