Alle coronatests die donderdag in Purmerend zijn afgenomen, zijn kwijt. GGD: ’Weten niet wat er gebeurd is’

De tijdelijke coronateststraat in Zaandam.
© Foto Pascal Fielmich
Purmerend

Bij GGD Zaanstreek-Waterland zijn alle coronatests kwijtgeraakt die afgelopen donderdag zijn afgenomen in de teststraat aan de Gorslaan in Purmerend, dat zijn er in totaal 132. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet duidelijk.

Het gaat om alle mensen die donderdag in Purmerend getest zijn. „Van hen zijn de buisjes inderdaad op de een of andere manier kwijtgeraakt”, bevestigt een woordvoerder van de GGD. „Hoe dat gebeurd is weten we nog niet. We zijn het nog aan het onderzoeken.”

De GGD kwam er zondagochtend achter dat de tests van donderdag kwijt zijn geraakt. „Mensen gingen natuurlijk bellen omdat hun uitslagen nog niet bekend waren, en dat werden er wel erg veel. Toen ging er een belletje rinkelen bij ons.”

Voorrang

De GGD heeft bijna iedereen bereikt die donderdag getest werd, en hen aangeboden om de test opnieuw te doen. „Een groot deel is gisteren al getest, de rest komt vandaag. Daarvoor hebben wij extra krachten ingezet. Deze mensen worden met voorrang getest en krijgen zo snel mogelijk hun uitslag.”

Het is nog niet eerder voorgekomen dat tests kwijtraakten bij de teststraat in Purmerend. „Dit is echt de eerste keer”, aldus de GGD. „Dit is gelukkig nooit eerder gebeurd en had ook nooit mogen gebeuren.”

Bent u een van de gedupeerden? We zouden graag met u in contact komen voor een interview. Stuur uw mail naar Frederique Teillers, e-mailadres: f.teillers@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen