Hoofddorp als eerste Repair Café weer open, andere filialen wachten resultaat proef af

© Foto Repair Café Hoofddorp

Arnold Aarts
Hoofddorp

Eigenaren van kapotte apparaten kunnen vanaf woensdag 16 september weer terecht in Repair Café Hoofddorp. Vanwege het coronavirus zijn maatregelen genomen om de veiligheid van bezoekers en reparateurs te garanderen.

Het voordeel van Repair Café Hoofddorp is de grote ruimte waarvan gebruik wordt gemaakt. Het is gevestigd in kerkcentrum De Ark, waar dubbelbrede tafels worden neergezet om de afstand van anderhalve meter te kunnen hanteren. Ook kan de reparateur aan de klant vragen een mondkapje te dragen.

Bezoekers moeten met hun kapotte grasmaaier, schemerlamp of koffiezetapparaat buiten wachten tot ze aan de beurt zijn. Bij te veel drukte wordt gevraagd later terug te komen.

Als de nieuwe wijze van werken in Hoofddorp aanslaat, kunnen Repair Cafés in Lisserbroek, Zwanenburg, Vijfhuizen, Spaarndam en Nieuw-Vennep volgende maand wellicht ook weer open. Badhoevedorp kan wegens de beperkte ruimte niet eerder open dan januari. Het Hoofddorpse café opent 16 september om 13.30 uur. Het adres is Muiderbos 36.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen