Soester kat werkt zichzelf in de nesten bij ontsnappingspoging; Brandweer redt spartelend dier met hoogwerker

De bizarre actie van de kat in Soest, die door brandweer werd bevrijd. De brandweer plaatste foto’s van de bijzondere de uitruk op haar website.© Foto Jan van Steendelaar/Eempers

Jetty Claus
Soest

Het spreekwoord een kat in het nauw maakt rare sprongen, gaat zeker op voor het Soester huisdier in een flatwoning vier hoog aan de Veenbesstraat. Bij een ontsnappingspoging kwam de kat zaterdagmiddag vast te zitten tussen een openstaand raam. Buurtbewoners zagen het spartelende dier. De baasjes van het dier waren een fietstocht aan het maken en wisten van niets.

De buurtbewoners probeerden het dier eerst zelf te bevrijden, maar dat lukte niet. Daarna belden ze de brandweer. Die heeft er een hoogwerker bijgehaald en het dier – onder luid applaus van de buurt – bevrijd. De kat is in een deken gewikkeld en naar beneden gebracht. De foto’s van de speciale actie werden op de website van de Soester brandweer gezet.

De dierenambulance heeft de kat gecheckt. Het dier is gelukkig nog kerngezond. Zijn baasjes hebben hem na hun fietstocht weer overgenomen van de hulpdiensten.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen