Komst Vincent Regeling naar Telstar helpt Jonker uit de defensieve zorgen: verdediger zaterdag inzetbaar

Velsen-Zuid

Door verdediger Vincent Regeling aan te trekken is Telstar voorlopig uit de defensieve problemen. De voormalige speler van AZ trainde al enige tijd mee.

Door de komst van de centrale verdediger heeft trainer Andries Jonker achterin meer te kiezen. Door de zware blessures van Anthony Berenstein en Kick Groot was de trainer genoodzaakt om Roscello Vlijter (20) en Joël van Blerk (17) op de bank te zetten, spelers die nog niet eerder uitkwamen in het betaalde voetbal. ,,Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik nog een verdedigende versterking wilde toevoegen aan de selectie”, vertelt Jonker. ,,Het zal niet als een verrassing komen dat dat Vincent is geworden. Hij traint al enige tijd mee. Hij is er lang uit geweest door een blessure maar heeft aangetoond dat hij een versterking is.”

Vincent Regeling is zaterdagmiddag uit bij FC Eindhoven speelgerechtigd. Hij tekent voor twee jaar. De 23-jarige Regeling kwam als jeugdspeler uit voor SV Hoofddorp, HFC Haarlem en Pancratius. Eerder haalde Telstar aanvaller Sebastian Soto binnen. De Amerikaanse huurling van Norwich City wacht nog op een verblijfsvergunning en heeft zich nog niet bij Telstar gemeld.

Als het aan Andries Jonker ligt is Regeling niet de laatste aanwinst dit seizoen. ,,Ik wil er graag nog een aanvaller bij. We hebben financieel niet veel mogelijkheden, daarom moeten we creatief zijn. Het mag duidelijk zijn dat we niet mogen klagen over de financiële kant van de huurtransfers van Soto en Daniël Adshead van Norwich City. We bekijken dus wat er nog mogelijk is.”

De inzetbaarheid van Anass Najah tegen FC Eindhoven is nog een vraagteken. Hij herstelt van een liesblessure.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen