Mini-triathlon voor Kika in 2021 opnieuw in Westzaan. Inschrijving geopend

Zaandam

De organisatie durft het ondanks de coronaperikelen aan: volgend jaar wordt de KiKathlon voor de tweede keer in Westzaan gehouden. De inschrijving is geopend.

Op 4 juli staat nog een editie in het Limburgse Stein op het programma en daarna dus Westzaan op zondag 22 augustus. Zwemmen, fietsen en hardlopen voor het goede doel, de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Het is een bijzonder en laagdrempelig sportevenement voor kinderen met kanker. Laagdrempelig in de zin dat de afstanden gering zijn, een achtste van een normale triathlon. Zwem 500 meter, fiets 20 kilometer, finish na 5 kilometer hardlopen. De afstanden zijn volgens de organisatie goed alleen te doen, maar ook zeer geschikt voor (bedrijven) teams van twee tot drie personen. De drie disciplines worden dan verdeeld onder de teamleden en zorgt voor de juiste teambuilding.

KiKa zet zich op allerlei manieren in om geld in te zamelen voor het ontwikkelen van betere behandelmethoden voor kinderkanker, gericht op meer genezing, minder pijn tijdens behandelingen en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Meer informatie over het evenement en inschrijvingen op www.kikathlon.nl

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen