Zestig mille van Mondriaanfonds voor drie musea in West-Friesland van Mondriaanfonds

Directeur Jacco Spil en secretaris Sjaak Botman bij het Bakkerijmuseum.

Directeur Jacco Spil en secretaris Sjaak Botman bij het Bakkerijmuseum.© Archieffoto Henk de Weerd

Michelle Engel
Hoorn

Drie West-Friese musea krijgen behoorlijke steun van het Mondriaanfonds. Maar liefst 60.000 euro wordt beschikbaar gesteld voor het Museum van de 20e eeuw in Hoorn, het Westfries Museum in Hoorn en Stichting Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik.

Dit bedrag is bedoeld om tegemoet te komen in gemist inkomen. De culturele sector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Musea zijn 13 weken dicht geweest. Het geld is dan ook meer dan welkom en wordt met name besteed aan loonkosten en praktische aanpassingen vanwege de coronamaatregelen. „Het is echt een verrassing. Hoewel we de subsidie zelf hebben aangevraagd, hadden we niet verwacht het daadwerkelijk te krijgen”, aldus Henriëtte Roskam, medewerker van De Oude Bakkerij.

Hans Stuijfbergen, directeur van het Museum van de 20e eeuw geeft aan heel blij te zijn met de steun. Het museum is voor het grootste gedeelte afhankelijk van eigen inkomsten en die zijn voor een periode weggevallen.

Voor het Westfries Museum is het bedrag noodzakelijk, vertelt Marian Vleerlaag, persvoorlichter van het Westfries Museum. Hoewel het Westfries Museum een veelvoud van dit bedrag nodig heeft, is het een veelbetekenende aanvulling.

De cultuursector heeft meer steun nodig. Er wordt bij overheden en instanties volop gelobbyd voor extra geld.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen