Zo mooi is het Gooi. Nieuwe website van VVV brengt de regio spectaculair in beeld

Op de website kan de bezoeker via virtual reality een kijkje in de regio nemen.
© Foto: Visit Gooi & Vecht
Bussum

Relaxt vanuit je eigen stoel een tochtje maken door het Gooi en de Vechtstreek. Op de nieuwe website Visit Gooi & Vecht kan dat. De site met toeristisch-recreatieve informatie vervangt zes oude regionale VVV-websites.

Met drones is de regio van alle kanten gefilmd en via virtual reality techniek kan de bezoeker van de website het hele gebied in 360 graden bekijken. Dat levert spectaculaire beelden op. Je vliegt over het IJmeer richting Pampus, neemt een kijkje op de binnenplaats van het Muiderslot, in de verte zijn de Arena in Amsterdam en het Paard van Marken te zien.

Overnachten

Op de nieuwe website staan een uitgebreide uitagenda, wandel, fiets- en vaarroutes, tips van locals en leuke plekken om te eten, drinken en overnachten. Van boutique hotel tot boerderij. Wethouder Jan-Jaap de Kloet van Wijdemeren en voorzitter Cultuur, Erfgoed, Recreatie & Toerisme binnen de Regio heeft de nieuwe website en het nieuwe logo met Mariëtte Zivkovic-Laurenta en Yaël Koeleman-Bakker van Visit Gooi & Vecht op het hoofdkantoor in Bussum gelanceerd.

(Tekst gaat door onder de foto)

Wethouder Jan-Jaap de Kloet van Wijdemeren, voorzitter Cultuur, Erfgoed, Recreatie & Toerisme van de Regio Gooi en Vechtstreek, Mariëtte Zivkovic-Laurenta en Yaël Koeleman-Bakker van Visit Gooi & Vecht onthullen het nieuwe logo.
© Foto: Martin van Lokven

De nieuwe site is een logisch gevolg van de samenvoeging per 1 januari dit jaar van de verschillende VVV’s in de regio. ,,De naam hebben we van Toerisme Gooi & Vecht veranderd in Visit Gooi & Vecht. Dat klinkt beter en past beter, we willen natuurlijk bezoekers trekken”, zegt Zivkovic-Laurenta. Door corona zagen die bezoekers van de regio er anders uit dan in voorgaande jaren. ,,We hebben veel toeristen uit eigen land gehad. Mensen bleven door corona toch in de buurt. En we hebben meegelift met de campagnes van de metropool regio Amsterdam en Utrecht. Zij richtten zich op de buurlanden Duitsland en België.”

Parels

Bezoekers van de site kunnen de regio ontdekken aan de hand van vijf zogeheten verhaallijnen zoals media, forten en historie en meren en plassen. In een top 10 staan de mooiste parels van het gebied op een rij: van Singer in Laren tot het Nautisch Kwartier in Huizen en van forteiland Pampus tot de buitenplaatsen langs de Vecht.

Volgens Zivkovic-Laurenta bestaat de top 3 van populairste bestemmingen uit het Muiderslot, Singer Laren en Naarden-Vesting. ,,Maar dit jaar was er door corona ook een revival van de natuurgebieden van Natuurmonumenten en het Goois Natuurreservaat. Ook de watersport floreerde. Het was ongelooflijk druk op de Vecht en de Loosdrechtse Plassen.”

Meer info: www.visitgooivecht.nl en www.gooivechtinvr.nl

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen