Een Zaanse inwoner overleden aan corona. Besmettingen in grote gemeentes Zaanstad en Purmerend nemen af

Beemster

Net zoals vorige week blijft gemeente Beemster op nul nieuwe besmettingen staan. In de weken daarvoor was het een van de top 10-gemeentes in Nederland met meeste besmettingen op 100.000 inwoners, maar daar is geen sprake meer van. In de grote steden in Zaanstreek-Waterland zijn de absolute aantallen afgenomen.

Er kwamen geen ziekenhuisopnames bij, een inwoner uit Zaanstad is in de afgelopen twee weken overleden aan het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het RIVM.

Van 4 tot 19 augustus waren er in Zaanstad 57 inwoners positief getest op het coronavirus, dat is in de nieuwe update van dinsdagmiddag - die op de afgelopen twee weken slaat - gezakt naar 47.

In Purmerend zakte het aantal drastisch van 34 naar 17 besmettingen, in Waterland halveerde het aantal besmettingen; van twaalf naar zes. Gemeente Oostzaan zakte van zes besmettingen naar een inwoner met het coronavirus.

Het aantal besmettingen in Edam-Volendam steeg van zeven naar elf besmettingen, in Landsmeer ging het van vijf besmettingen in de eerste twee weken van augustus, naar acht besmettingen in de laatste twee weken.

In Wormerland bleef het aantal op twee besmettingen staan.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen