Honkballers HCAW verslaan Amsterdam Pirates en verzekeren zich als underdog van deelname aan de play-offs om de landstitel: ’We kunnen schade aanrichten bij de topploegen’

Door de seriezege op Amsterdam Pirates heeft HCAW zich met nog een speelronde te gaan al verzekerd van deelname aan de play-offs om de landstitel.

Door de seriezege op Amsterdam Pirates heeft HCAW zich met nog een speelronde te gaan al verzekerd van deelname aan de play-offs om de landstitel.© Archieffoto

Han Monsees
Bussum

Eerder dan verwacht hebben de honkballers van HCAW zich geplaatst voor de play-offs om het landskampioenschap. Zelf wonnen de Bussumers twee van drie wedstrijden van Amsterdam Pirates en DSS/Kinheim bood de helpende hand door concurrent Twins punten af te snoepen.

Donderdag won HCAW in eigen huis met 5-3 van de Pirates, zaterdag werd het in Amsterdam-West 2-3 en zondag trokken de hoofdstedelingen in Bussum met 3-4 aan het langste eind.

De fraaie prestaties van de Bussumers zorgden er niet alleen voor dat een plaats bij de eerste vier definitief binnen is, maar toont ook aan dat HCAW daadwerkelijk wat te zoeken heeft in de play-offs. ,,We hebben drie goede wedstrijden gespeeld. We spelen steeds beter en zo horen we thuis in de play-offs. Zoals ik aan het begin van het seizoen al zei: we kunnen schade aanrichten bij de topploegen”, keek coach Dè Flanegin vol zelfvertrouwen vooruit.

Donderdag en zaterdag konden de toeschouwers genieten van wedstrijden op hoog niveau, waarin HCAW op de doorslaggevende momenten net ietsje beter was. In de eerste wedstrijd was Rodney Daal de man van de wedstrijd door met een daverende homerun de beslissende punten op het scorebord te slaan, in de tweede wedstrijd eiste werper Dennis Burgersdijk de hoofdrol voor zich op door de sterke Amsterdamse slagploeg in toom te houden en slechts vier honkslagen toe te staan.

Gisteren was het opnieuw close, maar werd wel duidelijk dat HCAW nog niet zo ver is als Amsterdam. Een 3-0 voorsprong voor de Bussumers, verkregen door geklungel in de Amsterdamse verdediging, verdween nadat de relievers op de heuvel kwamen. Terwijl Amsterdam de keuze heeft uit een heel scala aan ervaren werpers, is de bullpen van HCAW voornamelijk gevuld met jonge, onervaren spelers die soms wisselvallig presteren en gisteren niet bij machte waren de voorsprong vast te houden.

Ondanks dat HCAW zich al definitief geschaard heeft bij de bovenste vier, wil Flanegin in de laatste serie tegen Twins de teugels niet laten vieren. Hoewel zijn ploeg het niet helemaal zelf in de hand heeft, kan HCAW nog derde worden, hetgeen een extra thuiswedstrijd in de play-offs oplevert. De coach maakt wel een klein voorbehoud: ,,De voorbereiding op de play-offs is ook belangrijk. Spelers met pijntjes zal ik een beetje sparen en we gaan volgende week geen gekke dingen doen.”

Voor Chris Ge, sinds twee weken HCAW’er, komen de wedstrijden tegen zijn oude ploeg Twins onverwacht. De binnenvelder zou eigenlijk in België gaan spelen, maar door corona liep het anders: ,,De Belgische competitie was eerst uitgesteld en is nu - met code oranje en alle quarantainemaatregelen - ook geen optie. Ik wil geen risico nemen voor mijn familie en mijn vriendin, die hoogzwanger is. Ik kon bij Twins meetrainen, maar het team zat daar al vol. Zo ben ik via Bob van der Meer bij HCAW terecht gekomen. Het bevalt prima. We hebben een super leuk team en ik ben warm ontvangen. HCAW is echt een warme club.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen