DEM maakt het zichzelf in bekerduel tegen VVOG onnodig moeilijk, maar stelt zege in verlenging alsnog veilig

Rinus van der Lugt
Harderwijk

DEM maakte het zich in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker tegen VVOG onnodig moeilijk. Met name in de tweede helft lieten de Beverwijkers veel kansen onbenut, waardoor er een verlenging nodig was om de beslissing te forceren.

De formatie van trainer Kiri Kalaitzis scoorde in het extra halfuur wel en trok uiteindelijk met 0-2 aan het langste eind.

„De zege was verdiend”, analyseerde de oefenmeester. „Maar wij hebben het ons onnodig moeilijk gemaakt. Wij gingen te veel mee in het spel van VVOG. Die ploeg speelde vanaf het begin vrij fors. Wij lieten ons daarin meeslepen in plaats van ons eigen spel te blijven spelen.”

In het eerste kwartier toonden de bezoekers nog niet onder de indruk van de tegenstander uit Harderwijk. „In die fase kregen wij enkele kansen, maar daarna raakten wij de grip op het spel kwijt.”

VVOG kreeg zelfs enkele mogelijkheden om de leiding te nemen. Maar tot treffers leidden die kansen niet.

De woorden van de trainer in de rust deden de spelers goed. De formatie uit Beverwijk nam de teugels nadrukkelijk in handen. De ploeg had echter de pech dat Jesse Arendse - die in de voorbereiding sterk op dreef was - weinig geluk had met zijn afwerking. „Jesse kreeg drie goede kansen”, keek Kalaitzis terug. „Daar had hij er wel één van mogen maken.” Treffers van Mehmet Gencer en Jeremy van Gelderen zorgden ervoor dat de Beverwijkers alsnog met een glimlach het Harderwijkse sportpark verlieten.

DEM: S. Verswijveren; Frimpong (72. Van Gelderen), T. Verswijveren, Van Amersfoort, Schavemaker; Grammenidis (65. Herraez), Man, Gencer; Cijntje (65. Zejli), Arendse, Van Dongen.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen