Gemeente beslist, maar horeca wil in oktober toch kermis in Assendelft; minder bezoekers en ’zitten blijven’

Kermis Assendelft voor corona.
© Archieffoto Dirk Jongejans
Assendelft

De horecaondernemers in Assendelft willen met inachtneming van de coronamaatregelen de bekende kermis tóch door laten gaan. Het verzoek ligt nu bij de gemeente Zaanstad.

Het lintdorp heeft sinds mensenheugenis een traditie met de Assendelver kermis. Net als de datum, te beginnen in het eerste weekeinde van de maand oktober.

Voor veel dorpsbewoners herleven dan oude tijden, maar dat zal in dit geval ’heel anders’ zijn, weet Bas van der Horst van de Koppie Bar. De horecaondernemers hebben hierover vergaderd en besloten zo goed en zo kwaad als dat gaat toch een kermis te willen faciliteren.

„Dat zal niet de gewone kermis zijn, want dat kan natuurlijk niet. Maar we willen toch wel graag een aangepaste kermis in het dorp”, zegt Van der Horst. Hij wil niet op de details ingaan. „Het verzoek ligt bij de gemeente Zaanstad. We wachten hun reactie af voor we meer kunnen zeggen.”

’Zitten’

Wel zullen er minder mensen toegang kunnen krijgen tot de attracties. Ook in de horeca zal het aantal bezoekers beperkt moeten blijven, ’Zitten’ is ook dan de standaard.

Het traditionele ringsteken, gelijktijdig met de Assendelver kermis, werd als gevolg van corona vorige week al geannuleerd door de Menvereniging Assendelft.

Of voor de Assendelver kermis een vergunning wordt afgegeven ligt aan de gemeente Zaanstad. Voor de septemberkermis Zaandam heeft de gemeente een vergunning verleend onder strike voorwaarden.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen