Jeugdleden zetten Reddingsbrigade Enkhuizen in de kijker, sponsor doet mee

Jeugdleden van de reddingsbrigade Enkhuizen in de boot: de vereniging was zaterdag duidelijk zichtbaar voor winkelcentrum Koperwiekplein.© Foto Mediahuis/Martin Menger

Martin Menger
Enkhuizen

De vrijwillige reddingsbrigade in Enkhuizen heeft zaterdag werk gemaakt van de eigen promotie. Dat leverde onder meer een cheque van 500 euro op.

De vereniging had bij winkelcentrum Koperwiekplein voor deze dag een boot-op-het-droge paraat, en verschillende jeugdleden. Die probeerden het winkelend publiek bij supermarkt Deen vooral de actiemuntjes te scoren. In ieder geval kreeg de brigade al meteen een grote opsteker, dankzij Partner in Werk uit Alkmaar. Sander Tensen kwam naar de vereniging met een sponsorcheque van 500 euro. Hij roemde vooral de manier waarop de reddingsbrigade tijdens de hete zomerdagen op allerlei manieren de mensen langs de Enkhuizer kustlijn probeerde te helpen.

Niet alleen door altijd maar weer te oefenen op reddingen en reanimatie, maar ook door een ’service’ bij het strand met de EHBO, zonnebrandcrème of desnoods flessen water. Tensen besloot daarom dat zijn re-integratiebureau Partner in Werk uit Alkmaar de Enkhuizer reddingsbrigade wel een handje te helpen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen