Auto’s én fietsers al meteen in de rij voor nieuwe KFC op bedrijventerrein Zevenhuis in Zwaag

Fietsers geven bij het bestelpunt van KFC door wat hun bestelling is.
© Foto Mediahuis
Zwaag

Amper tien minuten was Kentucky Fried Chicken (KFC) op bedrijventerrein Zevenhuis in Zwaag open, of er vormde zich al een file voor de drive-thru. En dat bleef zo tot ver in de avond. Een van de eerste klanten waren zes jongeren op de fiets.

De zes mavo-leerlingen, op doortocht van de Oscar Romero naar huis in Spanbroek, Hoogwoud en Aartswoud, waren vanuit de Bangert en Oosterpolder onder het viaduct door via de autoweg gekomen.

Niet ongevaarlijk, met al die auto’s die van de Westfrisiaweg komen aanrazen, daar kwamen ze gaandeweg achter. ,,Pas toen we hier fietsten zagen we dat er een fietstunnel was’’, zegt Spanbroeker Jorn Scholten.

Ze waren eerst bij een van de andere fastfoodrestaurants, die al eerder openging op het terrein bij het tankstation van Avia Marees: de McDonald’s.

Lees ook: Opening nieuwe McDonalds in Zwaag laat magen rammelen: ’Mekkie’ halen blijft voor jong en oud onweerstaanbaar

Maar toen ze zagen dat KFC deze dinsdag opende wilden ze daar ook even langs. ,,Goeie kip’’, weet Jorn. ,,Het lekkerste fastfoodrestaurant’’, zegt Zeeger Mooij uit Hoogwoud.

(Tekst gaat door onder de foto)

De zes hadden een bucket met tien ’crispy tenders’ besteld en tot hun verrassing voor hun tientje twee buckets gekregen. Je hoorde ze niet klagen en alles kwam op.

De KFC - de dichtstbijzijnde was in Purmerend - is hier neergestreken omdat de EG Group, die verschillende fastfoodrestaurants exploiteert, er heel veel van verwacht, vertelt Arjen van Santen, die namens de EG Group commercieel manager van al hun restaurants in Europa is. ,,Dit is een superdruk punt, met 50.000 voertuigen per dag en 73.000 inwoners van Hoorn.’’

De nieuwste KFC heeft een totale oppervlakte van 400 m2 en telt binnen 127 zitplaatsen en buiten tachtig. Voorlopig is alleen de drive open, van 11 tot 23 uur, maar daar worden ook fietsers en zelfs wandelaars voorzien.

(Tekst gaat door onder de foto)

,,In verband met corona en omdat we eerst willen opstarten, gaan we binnen nog niet open’’, zegt Van Santen. ,,Maar we hebben een host rondlopen die mensen de weg wijst. En wie dat wil kan op het terras gaan zitten. Ook als papa en mama een hamburger van McDonald’s hebben en de kinderen een bucket kip delen.’’

Het personeel - uiteindelijk zullen er 45 op de loonlijst staan - wordt voornamelijk in Hoorn en directe omgeving geworven. ,,Wij willen altijd lokaal personeel. Voor de betrokkenheid en de werkgelegenheid.’’

Personeel wordt ook ingezet om in de omgeving zakjes, bekers en ander afval op te ruimen dat door klanten wordt achtergelaten. ,,We ruimen dan uiteraard ook afval op dat van de andere restaurants komt. Uiteindelijk willen we het gezamenlijk doen.’’

Er is wel eens geopperd het kenteken van de auto van de klant op de zak te schrijven, om tegen te gaan dat de troep uit de auto wordt gegooid, maar dat mag volgens Van Santen niet. ,,Vanwege de privacywet. Dat zijn privégegevens.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen