Iris Feijen en Tiago (Fadopelos2) winnen een ton als winnaars van SBS6-talentenshow ’We Want More’

Iris en Tiago, Fadepolos2.© Foto Dion Bierdrager

Charlotte de Koomen
Schagen

Totaal zonder verwachtingen begonnen Iris Feijen uit Schagen en haar gitarist Tiago (Fadopelos2) aan hun avontuur bij de SBS6-talentenshow ’We Want More’. Zondagavond haalden ze met het heel persoonlijke en gevoelige lied ’Sei de um rio’ de finaleprijs van 100.000 euro binnen.

In de finale stonden elf finalisten. Iris en Tiago werden na hun optreden beloond met vijf tienen van de jury. Ali B zei dat ze de complete ruimte in beslag hadden genomen met hun nummer en dat hij nog wilde nagenieten van de heerlijke melancholische stemming die het lied bij hem teweeg had bracht.

Het was spannend tot op het laatste moment. Iris en Tiago deelden een eerste plaats met Silver en Ricardo, maar de thuisjury gaf de doorslag en gaf het duo de meeste punten. „Het meedoen was een feest”, zei Iris. „Fado bij zo veel mogelijk mensen onder de aandacht brengen, was onze missie.”

Een theatertour met de naam van het finale nummer staat gepland vanaf eind november.

De zesentwintigjarige Iris heeft al aangegeven het geld te willen gebruiken voor het opnemen van een eigen album en te willen steken in een nieuwe woning.

Lees ook: Fadozangeres doet mee met nieuw muziekprogramma SBS6

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.