Rinus van Kalmthout maakt veel indruk tijdens kwalificatieweekend en start vanaf plek 4 in Indy 500

Milo Lambers
Indianapolis

Rinus van Kalmthout start volgende week vanaf de vierde plek aan de legendarische Indy 500-race.

De Hoofddorper maakte tijdens het kwalificatieweekend sowieso erg veel indruk. Al tijdens de vrije trainingen was hij een van de snelste coureurs op de baan. Het leverde hem, niet voor het eerst dit seizoen, veel lof op van commentatoren en coryfeeën uit de racesport. ’Rinus is zo comfortabel in de auto. Hoe meer ik van hem zie in het 'verkeer' met andere auto's, raak ik ervan overtuigd dat hij iemand is om in de gaten houden op de racedag’, zo zei Townsend Bell, oud-coureur en commentator bij NBC.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De kwalificatie voor de 500 mijl op het oval circuit in Indianapolis wordt gehouden in twee gedeelten. Op zaterdag komen alle coureurs in actie. De snelste negen van het veld kwalificeren zich voor de Fast Nine Shoot Out. Daarin gaat het erom wie over vier rondes de hoogste gemiddelde snelheid neerzet. Rinus van Kalmthout wist zich hier voor te plaatsen.

Zondagavond zette hij in vier ronden een gemiddelde tijd neer van 230.704. Dat betekent dat hij volgende week zondag als vierde mag starten, vanaf de tweede startrij. Marco Andretti start als eerste, gevolgd door Scott Dixon en Takuma Sato.

,,Het was erg winderig op de baan”, blikt Van Kalmthout terug. ,,Daardoor verloor ik een beetje grip in de laatste ronde. Toch ben ik heel erg blij. In de tweede startrij beginnen tijdens je eerste Indy 500, geweldig.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen