Hoornse terrassendag lijkt massaal te worden gemeden: ’Je bent niet goed snik als je gaat’

Drukte tijdens Lappendag, het zit er dit jaar niet in, ook niet tijdens Terrassendag.© archieffoto

Tanja Koopen
Hoorn

Weinig animo voor de Hoornse ’Terrassendag’ die Lappendag 2020 moet vervangen. Niet alleen de horeca, ook de bezoekers lijken het evenement massaal te zullen gaan mijden.

Dat blijkt uit de poll die het Noordhollands Dagblad vrijdagochtend online zette. Hierin konden lezers aangeven of zij maandag wel of niet van plan zijn om naar de Hoornse binnenstad te komen voor het alternatief voor Lappendag.

Zuipen!

Niet dus. Slechts twee lezers zeggen volmondig te zullen gaan. De reden: ’Zuipen!’ en ’lekker bier drinken’. Alle anderen, waaronder vooral inwoners van Hoorn, maar ook een enkele Enkhuizer en Zaandammer, stellen het een jaartje over te willen slaan. De reden varieert van de angst voor besmetting, de eigen veiligheid en de mogelijke drukte die vermeden moet worden, tot simpelweg: ’Je bent toch niet goed snik als je gaat!’.

Achtertuin

Veel lezers vinden het dit jaar ’teveel gedoe’. Ze stellen ’niets te zoeken’ te hebben in de binnenstad, maar kiezen er soms ook voor om Lappendag 2020 in de eigen achtertuin te vieren. Veel mensen gaan dit jaar ook ’gewoon werken’.

Een andere reden is het beperkt aantal kroegen dat maandag open gaat. Veel horeca heeft al aangegeven dicht te zullen blijven uit angst voor teveel drukte en dus boetes of sluiting.

Lees ook: Hoorn piekt met corona

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen