AZ houdt hoop op meespelen Calvin Stengs in belangrijk Champions League-duel

Stengs aan de bal tijdens de eerste training van het seizoen.© archieffoto

Jeroen Haarsma
Alkmaar

AZ-trainer Arne Slot heeft hoop dat aanvaller Calvin Stengs volgende week donderdag minuten kan maken tegen Viktoria Plzen.

Slot gaf zaterdag na AZ-Monaco aan dat de aanvaller maandag weer voorzichtig de groepstraining hervat, nadat hij de afgelopen periode een apart programma afwerkte met de fysio. ,,Ik ga niet zeggen dat Plzen voor hem onhaalbaar is’’, klonk het hoopvol uit de mond van de trainer.

Gezien het feit dat AZ grote moeite heeft kansen te creëren, zou het meespelen van Stengs - al is het een korte invalbeurt - een enorme meevaller zijn. ,,Calvin ziet de mogelijkheid een pass te geven die een ander niet ziet.’’ Dat is precies waaraan de ploeg van Slot behoefte heeft. Nu is het wel zo dat Stengs al maandenlang geen wedstrijd speelde. Dat hoeft bij een ’type Stengs’ niet per se een onoverkomelijk probleem te zijn, denkt Slot. ,,Ik hoop dat Calvin ook zonder een wedstrijd in de benen een hoog niveau kan halen.’’

Komende donderdag - precies een week voor het Champions League-voorrondeduel met Plzen, oefent AZ voor de laatste keer. Dan is Fortuna Sittard de tegenstander. AZ zoekt ook nog naar een opponent voor aanstaande woensdag. Met het oog op blessures en eventuele coronabesmettingen wil Slot ook de reserves voldoende ’serieuze’ oefenwedstrijden laten spelen om hen speelklaar te hebben voor het sleutelduel tegen Plzen.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen