Motorcoureur Glenn van Straalen neemt snel revanche op circuit van Assen

Glenn van Straalen aan de leiding tijdens de tweede race op het TT-circuit van Assen.© Damon Teerink.

Assen

Glenn van Straalen heeft zondag op het TT-circuit van Assen de tweede IDM Supersport 600 wedstrijd gewonnen.

Daarmee revancheerde de motorcoureur uit Hoogkarspel zich voor zijn crash een dag eerder tijdens de openingsrace van dit Duitse kampioenschap. Hij ging toen in de tweede ronde onderuit.

Een week na zijn twee WK-evenementen stond Glenn van Straalen opnieuw aan de start, deze keer tijdens de openingsronde van het Duitse IDM Supersport 600 kampioenschap met NIWA Racing op het TT Circuit Assen. De trainingen van vrijdag hadden hem en het team nodig om het juiste gevoel en afstelling te vinden met de Kawasaki ZX-6R. Tijdens de eerste kwalificatie werd er al een stap voorwaarts gemaakt met een vierde tijd, maar in de tweede kwalificatie van zaterdagmorgen zette Glenn ineens een flinke stap voorwaarts. Met een rondetijd van 1’41.4 kwalificeerde de 19-jarige coureur zich als tweede in het competitieve veld.

Na de start van de eerste race zat de coureur uit Hoogkarspel er gelijk ook goed bij. Dit duurde echter niet voor lang, want in de tweede ronde ging hij rijdend in tweede positie onderuit bij het uitkomen van de Strubben. De West-Fries stapte weer op, maar moest vanaf de zevenentwintigste, tevens laatste, positie weer naar voren zien te komen. Daarnaast had de motor ook de nodige schade, maar ondanks deze handicap waren de rondetijden goed. Hij wist zich nog weer een dertiende plaats in de einduitslag te rijden.

In de tweede race zou Van Straalen zich uitstekend revancheren. Ondanks dat hij wat last had van zijn rug, wist hij mee te gaan in de kopgroep die in de slotfase uit vier rijders bestond. De coureur van NIWA Racing deed veel kopwerk. In de laatste drie ronden zette hij nog een tandje bij en dit was voldoende om de overwinning te pakken in de tweede IDM Supersport 600 wedstrijd. ,,Ik ben enorm blij met de overwinning na de crash in de eerste race. Ondanks de zege kon ik moeilijk in mijn ritme komen, omdat de grip anders was. De kopgroep bleef bij elkaar, maar in de laatste ronden lukte het mij om aan te zetten. Ik denk dat we ons goed hebben laten zien dit weekend.”

De volgende races voor Van Straalen zijn in het weekend van 28 t/m 30 augustus in het WK Supersport 300 kampioenschap op Motorland Aragon in Spanje.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen