Muziek en witte rozen bij demonstratie voor doodgeschoten Bas van Wijk uit Haarlem

© Hollandse Hoogte / ANP

ANP
AMSTERDAM

Naar schatting honderd mensen zijn zondag samengekomen op het Museumplein in Amsterdam om te demonstreren onder het motto 'Gerechtigheid voor Bas', voor de vorige week zaterdag doodgeschoten Bas van Wijk uit Haarlem.

De dood van de 24-jarige Van Wijk heeft tot grote verontwaardiging geleid. De man werd doodgeschoten op een drukbezochte plek bij de Amsterdamse recreatieplas de Oeverlanden. Volgens zijn familie wilde hij voorkomen dat een horloge van een vriend werd gestolen. Een van de aangehouden verdachten heeft bekend te hebben geschoten.

Lees ook: T-shirts, rozen en een erehaag voor Bas van Wijk; Nabestaanden lopen stille tocht door Badhoevedorp [video]

YouTubekanaal MoetjehorenTV had de bijeenkomst zondag georganiseerd. Er werd een minuut stilte gehouden tegen zinloos geweld, er was muziek en er werd gesproken. Tegen het einde zijn witte rozen uitgedeeld met daarbij het verzoek die onderweg terug naar huis aan iedereen te geven, en aandacht te vragen voor zinloos geweld.

Vrijdagavond woonden honderden mensen een stille tocht voor Van Wijk in Badhoevedorp bij.

De vier Amsterdammers (tussen de 18 en 26 jaar) die woensdag werden aangehouden blijven nog zeker twee weken vastzitten.

© Hollandse Hoogte / ANP

Lees ook: Na dood van Bas Vijzelaar treurt Haarlemse sportschool nu om de doodgeschoten Bas van Wijk: ’Ze waren sportmaatjes van elkaar, grote Bas en kleine Bas’

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen