Premium

Zorgen om ’dertig kacheltjes in één lokaal’; Gooise middelbare scholen maken zich op voor de start van het nieuwe schooljaar met spatschermen en gezichtsmaskers

Hilversum

Hij was nog maar een paar maanden in dienst als rector van het Comenius College in Hilversum toen corona uitbrak. Een ongekende crisis. Rustig inwerken? Wennen aan al die nieuwe leerlingen en collega’s? Dat was er allemaal niet bij. Robert van der Sijde maakt zich op voor de start van het schooljaar en vertelt over de grote uitdaging die hem en zijn team te wachten staat.

Dertig tafels en stoelen, een schoolbord, een spatscherm en een gezichtsmasker. Zo ziet het huidige interieur van een klaslokaal op het Comenius College er uit. ,,Het is een proefopstelling. We hebben inmiddels spatschermen voor op het bureau besteld. We vinden het belangrijk om dit in elk lokaal te doen. Lang niet alle docenten hebben om die extra bescherming gevraagd. Maar bij sommingen leven zorgen, vanwege hun eigen gezondheid of die van hun partner. Dus voor wie wil bestellen we een masker’’, vertelt Van der Sijde.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen