Premium

Ventilatie houdt scholen bezig: Sarkon zet de apparatuur op basisscholen uit, het Clusius College doet ouderwets de ramen open en het Regius College vertrouwt voorlopig op de luchtbehandeling

Bij het Regius College in Schagen met 3100 leerlingen zijn alle lokalen die stammen uit 2005 uitgerust met mechanische ventilatie.
© Foto Marc Moussault
Schagen

De klassen in het voortgezet- en basisonderwijs stromen vanaf volgende week weer vol. Hoe hebben de scholen zich hierop voorbereid en hoe zit het met de ventilatie?

Bij het Regius College in Schagen met 3100 leerlingen zijn alle lokalen die stammen uit 2005 uitgerust met mechanische ventilatie. Alles bij elkaar opgeteld wordt ongeveer de helft van de gebouwen kunstmatig van verse lucht voorzien. Tijdens de zomervakantie is de boel nog geïnspecteerd om te zien of alles naar behoren werkt, vertelt Anne Hoekstra, de hoogste baas bij het Regius College. Ventilatie is de afgelopen weken ‘een item geworden’, zegt hij onder meer verwijzend naar brieven afkomstig van het ministerie en de vragen die de Voortgezet Onderwijsraad heeft gesteld over de rol die ventilatie speelt bij de verspreiding van het coronavirus. Aanleiding vormde de corona-uitbraak in een verpleeghuis en de mogelijke rol van het ventilatiesysteem daarbij.

Meer nieuws uit Noordkop

Meest gelezen