Premium

Een bakkie doen in een hippe zeecontainer. Met zijn eigen koffietent Stek bij het station komt de droom van David (21) uit. ’Dit miste Hilversum’

David Mol tikte veertig gebruikte pallets op de kop voor zijn terrasbanken.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Hilversum

Met een zwarte viltstift trekt graffiti-artiest Jawgem (Jochem van Aller) dikke lijnen op de witgeschilderde zeecontainer. Een lastig klusje met die geribbelde wanden. Het woord Stek verschijnt, met de letter K achterstevoren geschreven. Het is vrijdagmiddag en hij heeft nog 24 uur om het kunstwerk te voltooien. Dan opent koffietent Stek op de Kwekerij voor het station in Hilversum. En komt de grote droom van David Mol (21) uit.

Een zaak waar jong en oud in een relaxte sfeer een perfecte kop koffie met elkaar kunnen drinken. Een praatje maken, muziek luisteren, een beetje werken of studeren. Hij zette er zijn eigen studie even voor op een laag pitje. ,,Toen ik las dat Hilversum Marketing ondernemers zocht met een goed plan voor de invulling van De Kwekerij bij het station wist ik meteen dat ik daar koffie wilde gaan verkopen”, vertelt de jonge ondernemer enthousiast. Een paar weken geleden opende de Gooische Bierbrouwerij op het terrein al een jeu de boulesbaan. Een conceptstore volgt nog.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen