De Windkanter en de Taalschool gaan na de zomervakantie van start op nieuwe locaties in Hilversum

Hilversum

De Windkanter en de Taalschool, twee Hilversumse Stip-basisscholen, starten na de zomer op een nieuwe locatie.

De Windkanter opent maandag de deuren op de Oude Amersfoortseweg. De openbare basisschool voor vrijeschoolonderwijs was een kleine drie jaar gevestigd op het terrein van Merem aan de Soestdijkerstraatweg. ,,Die locatie werd aan alle kanten te krap”, meldt directeur Katrijn Debroey. ,,We barstten uit onze voegen en waren al langere tijd op zoek naar een plek waar we kunnen groeien. Die plek hebben we nu gevonden op de Oude Amersfoortseweg.”

Monument

Het nieuwe onderkomen, een gemeentelijk monument, werd in 1967 voor twee scholen gebouwd (de Spinozaschool en Chr. Aart Verheulschool). Voor de zomervakantie deelden de leerlingen van OBS De Dubbeldekker en van de Taalschool Hilversum dit gebouw. De Windkanter heeft nu het linkerdeel van het pand tot haar beschikking voor honderd leerlingen in vijf groepen, meldt scholenkoepel Stip Hilversum. De vier groepen van De Dubbeldekker, bij elkaar zo’n honderd leerlingen, blijven in het rechterdeel. ,,Beide scholen krijgen een eigen ingang en trappenhuis en kunnen daardoor de eigen identiteit en sfeer behouden.”

Vrije Peuterspeelzaal

Ook de Vrije Peuterspeelzaal verhuist binnenkort mee naar een nieuwe locatie. ,,Daarmee hopen we op termijn, zoals de bedoeling was bij het opzetten van de school, met De Windkanter te kunnen uitgroeien tot een integraal kindcentrum, met een peuterklas, vrijeschool en buitenschoolse opvang in één gebouw”, vertelt directeur Debroey.

Taalschool

Openbare basisschool Taalschool Hilversum (nu met zes groepen) verkast van de Oude Amersfoortseweg naar de Jan Blankenlaan 8. De Taalschool voor nieuwkomers zal het gebouw delen met een AT-school, maar krijgt een eigen vleugel en een eigen schoolplein. Op deze locatie zal de school voor nieuwkomers de komende drie jaar blijven, vertelt schoolleider Jacqueline van den Bor. ,,Daarna komen we in een mooi nieuwbouw-pand.” Over de bouwlocatie en de bouwplannen hoopt ze binnenkort meer informatie te kunnen geven.

Regiofunctie

De Taalschool verzorgt onderwijs voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar die rechtstreeks uit het buitenland komen of minder dan een jaar in Nederland zijn en de Nederlandse taal nog onvoldoende beheersen om in het reguliere onderwijs in te stromen. ,,Onze school vervult een regiofunctie voor kinderen die pas kort in Nederland zijn”, licht Van den Bor toe. ,,We werken nauw samen met omringende gemeenten als Huizen, Naarden, Blaricum, Laren en Wijdemeren.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen