Premium

Een pijnlijke kaak, gezwollen lip en gebroken tand. En dat allemaal voor een smartphone. Het overkwam de 17-jarige Bradley uit Midwoud

© Foto Mediahuis / Martijn Mak
Zwaag

Eén van de twee jongens die afgelopen woensdagavond werden belaagd in een fietstunnel in Zwaag, is Bradley Stam (17) uit Midwoud. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is er tijdens de poging tot beroving niet alleen gedreigd met geweld, melden ouders Esther en Collin Stam. Hun zoon werd in elkaar geslagen en hield er een pijnlijke kaak, gezwollen lip en gebroken voortand aan over.

Bradley was onderweg naar huis toen hij de betreffende avond op zijn brommer door de fietstunnel reed. Twee fietsen blokkeerden hem de weg, waardoor hij moest stoppen. Voordat de brommerrijder het besefte, werd hij besprongen door twee mannen die riepen dat hij zijn geld en telefoon moest afgeven. Bradley weigerde dit, waarop de mannen op hem in begonnen te slaan. Eerst tegen zijn helm, daarna in zijn gezicht en zij. Toen de jongen probeerde weg te komen, sprong een van de mannen achterop zijn brommer en begon hem te wurgen. Om zijn belager af te schudden, reed Bradley met zijn brommer tegen de tunnelwand aan. De man liet los, en Bradley maakte zich zo snel mogelijk weg uit de voeten.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen