Premium

Johan volgt protocol, maar krijgt vierduizend euro boete voor een ’feest’ met negentien mensen: ’De Heen en Weer is geen feestboot, ik heb niets gehoord van de gemeente of boa’s’

Johan Schilder bij de boten Heen en Weer en VD10.
© Foto Ella Tilgenkamp
Edam-Volendam

Johan Schilder en zijn vrouw hebben de nacht van woensdag op donderdag eindelijk een beetje goed geslapen. Schilder is de eigenaar van de vissersboot Heen en Weer, waar vrijdagavond door de boa’s een ’feest’ werd stopgezet. „Wij zaten op de boot ernaast om de negentien man die op de Heen en Weer zaten in de gaten te houden. Ik heb de handhavers niet eens gesproken, het is nu een week later en ik heb nog helemaal niets gehoord. Ik ben nog steeds heel erg teleurgesteld, het is echt geen feestboot en bovendien hebben we ons aan het protocol gehouden.”

„Het waren kennissen van ons met wie we gingen varen, een privétochtje. Het wordt vaak gedaan na een zeiltocht: de dag wordt afgesloten met een barbecue op de boot, de VD10. Zo ook deze dag, echter werd om veiligheidsredenen omtrent coronaregelgeving gekozen voor de Heen en Weer omdat de onderlinge afstand hier nog groter is. Na de barbecue wilde men nog even twee uurtjes blijven zitten. Hier ging ik mee akkoord, mits de groep niet groter werd en het binnen de perken bleef. Om tien voor negen kwamen de boa’s en kwam iemand van de boot naar ons toe om te zeggen dat ze onmiddellijk weg moesten van de handhavers”, vertelt Schilder.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen