Premium

MiG-gevechtsvliegtuig nieuwe kampeerattractie op camping Land uit Zee in Wieringerwerf

Jervin Tonneman geflankeerd door zijn dochters Denise (links) en Jennifer op de camping waar oner meer een overnachting in een vliegtuig mogelijk is.
© Foto Marc Moussault
Wieringerwerf

Jervin Tonneman heeft zich al tot de nodige stunts laten verleiden, maar met de aanschaf van een MiG gevechtsvliegtuig - met straalmotor - als toekomstige attractie voor zijn camping Land uit Zee is ook wat hem betreft de overtreffende trap bereikt. ,,Een topstuk. Het kwam toevallig op mijn pad, maar het kostte wel enige moeite voordat het vliegtuig ook van ons was’’, aldus de campingeigenaar aan de Oom Keesweg in Wieringerwerf.

In februari bezocht Tonneman een vliegtuighandelaar in Baarlo, een dorp in de Limburgse gemeente Peel en Maas. ,,Hij had ons al eerder verteld over een buitenkansje voor onze camping, een vliegtuig boven op een paal gemonteerd. Mooi maar niet mooi genoeg voor onze camping. Ik viel direct voor die MiG die ook in zijn bezit was. De eigenaar was er niet zo happig op om die te verkopen, het vliegtuig was voor zijn eigen verzameling bestemd. Vier weken later had hij zich bedacht en kwam een deal tot stand.’’

Meer nieuws uit Noordkop

Meest gelezen