Transfer Antonucci zo goed als rond; opmerkelijk een-tweetje tussen Feyenoord en FC Volendam in strijd om talentvolle middenvelder

Franco (Francesco) Antonucci gebaart naar medespelers tijdens een training van FC Volendam afgelopen seizoen.
© Foto Theo Brinkman
Volendam

Als Franco Antonucci de medische keuring bij Feyenoord doorstaat, speelt hij komend seizoen opnieuw voor FC Volendam. De Rotterdammers kopen de middenvelder van Monaco maar lenen hem eerst een jaar uit aan Volendam.

Dat meldt RTV Rijnmond. Bronnen binnen FC Volendam bevestigen dat. De club zelf bevestigt noch ontkent het nieuws en wil officieel niet reageren.

Met de deal troeven Feyenoord en FC Volendam samen flink wat concurrenten af. PSV, AZ, FC Twente en Standaard Luik zouden ook interesse in de middenvelder hebben, die vorig jaar door Monaco verhuurd werd aan FC Volendam. Daar werd hij een van de smaakmakers van de eerste divisie van het afgelopen seizoen.

Het een-tweetje tussen FC Volendam en Feyenoord is opmerkelijk. De Rotterdamse topclub heeft namelijk niet de financiële middelen om onmiddellijk de transfersom - die in delen mag worden betaald - te voldoen. Volendam dat een niveautje lager speelt heeft dat wel, maar weet dat het de speler niet langer dan nog een jaar kan vasthouden. Feyenoord daarentegen ziet in Antonucci vooral een versterking op lange termijn. Volendam betaalt daarom het eerste deel van de transfersom (Feyenoord de rest) en mag hem daarom nog een jaar huren. Bovendien krijgen de Noord-Hollanders een percentage bij doorverkoop van Antonucci.

Jonk

Dat de Belg voor deze constructie kiest heeft (naast doortastend handelen in de transfer) ongetwijfeld te maken met aanwezigheid van Wim Jonk als hoofdtrainer. Jonk kent Antonucci uit de periode dat die in de jeugdopleiding van Ajax speelde. Ook slaagde de FC Volendam-trainer er vorig jaar in de talentvolle voetballer individueel sterker te maken. Met nog een jaar onder de vleugels van de voormalig international zou de middenvelder zich verder kunnen ontplooien.

Hoeveel geld er met de transfer gemoeid is, is niet duidelijk.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen