Ravage in Purmerend na achtervolging en crash, gewonde automobilist uit Berkhout aangehouden [video]

1/9
PURMEREND

In de nacht van dinsdag op woensdag is een ravage ontstaan op de Grotenhuysweg in Purmerend. Een auto crashte hier en sloeg over de kop tijdens een achtervolging door de politie. De bestuurder, een 30-jarige man uit Berkhout, is aangehouden.

De automobilist had rond 02.00 uur van de politie een stopteken gekregen op de Waterlandlaan omdat het voertuig slingerde en met wisselende snelheden reed. Maar de auto ging er vandoor en een achtervolging ontstond.

Deze kwam ten einde op de Grotenhuysweg, waar het voertuig een boom en de stoep raakte. De auto sloeg een paar keer over de kop alvorens tot stilstand te komen. De schade aan de auto was groot, de weg lag bezaaid met brokstukken.

Lees ook: Crash Purmerend: ’De kinderen kwamen geschrokken hun kamer uitgerend

De bestuurder werd gelijk uit de auto gesleurd door de politie en geboeid. Ook de ambulancedienst heeft zich over de bestuurder ontfermd in verband met verwondingen en de Berkhouter is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De politie heeft later nog onderzoek gedaan op de plek van de crash. Op het wegdek werd tussen de brokstukken iets gevonden dat op een pistool leek, maar de politie liet weten dat van een vuurwapen geen sprake was.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen