Patronaat gaat volledige concerten tegen betaling streamen: ’Mooi extraatje voor artiest die slechts voor klein publiek kan optreden’

Tim Knol
© Publiciteitsfoto
Haarlem

Ondanks dat het Patronaat het zelf niet makkelijk heeft in coronatijd, zet het poppodium een nieuwe stap om artiesten te ondersteunen. Een groot deel van de concerten die in het Patronaat gegeven gaan worden, worden via een betaalde livestream uitgezonden.

De opbrengsten van de livestream en de extra aandacht worden door het poppodium gezien als ’een mooi extraatje voor de artiesten die in corona-tijden op het podium staan voor een klein publiek’. Het concert van Tim Knol, zaterdag, is het eerste dat via deze betaalde stream wordt uitgezonden.

In mei startte het Patronaat met het prject Haarlem On Air: in de zomer werd elk weekend een livestream uitgezonden met een mix van lokale artiesten, dj’s, interviews en podcasts.

„Voordat we begonnen met Haarlem On Air had ons team nog maar gemiddelde ervaring met livestreams, en nu, drie maanden later, voelen we ons echt professionals. Spelenderwijs heeft er een omscholing van ons personeel plaats gevonden. Nu zijn we eindelijk klaar voor een grotere stap: met betere camera’s, een eigen productiekamer en grotere artiesten, kunnen we nu doorpakken naar zeer goede live concertregistraties in de grote zaal. Samen met See Tickets hebben we een streamingshop kunnen ontwikkelen, die deze week live gaat bij het concert van Tim Knol op 15 augustus”, aldus Lisa de Jongh, Manager Programma & Marketing bij het Patronaat.

Uitkomst

De concertregistraties kunnen tegen een kleine betaling live vanaf elk beeldscherm met internet bekeken worden. Het zijn registraties van concerten in het Patronaat waarbij ook publiek aanwezig is, maar waarbij de zaal slechts een beperkt aantal tickets kan verkopen vanwege de 1,5 meter maatregelen. „We kunnen op dit moment maar 120 mensen kwijt in de grote zaal en slechts 40 mensen in de kleine zaal. De bands die er staan zouden normaal gesproken meer publiek op de been brengen, maar men moet nu nog verplicht zitten, in tweetallen, aan tafeltjes. Daarnaast merken we dat veel mensen ook nog voorzichtig zijn, het idee om met honderd man in een zaal te zitten vinden ze nog te spannend. Ook voor hen is de livestream echt een uitkomst’’, zegt De Jongh op de website van het poppodium.

Het eerste concert dat via livestream te zien is, is: Stage 1,5: Tim Knol op zaterdag 15 augustus om 20:30. Tickets voor de stream zijn te koop via de site van het Patronaat

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen