Premium

Mercedes Verweij uit Hem wil in Hongarije bij EK dressuur voor ruiters onder 25 jaar haar flutseizoen opfleuren: ’Ik hoop gewoon mijn beste proef te kunnen laten zien’

Four Seasons Hem Mercedes Verweij dressuur
© Foto Jaap van der Pijll
Hem

Amazone Mercedes Verweij krijgt in de komende week de kans om het door de coronacrisis grotendeels verpeste seizoen op te fleuren. De 22-jarige amazone hoopt met haar paard ’Four Seasons’ hoge ogen te gooien tijdens het EK Dressuur Jeugd in Hongarije. „Ik hoop mijn beste proef van het seizoen te kunnen laten zien.”

In normale tijden is de voorbereiding op een groot internationaal toernooi al stressvol voor amazones en hun paarden. Voor Mercedes Verweij uit Hem en haar paard ’Four Seasons’ is het deze week nog een tikje spannender. Ze reist komende vrijdag af naar Hongarije voor het EK Dressuur Jeugd van volgende week. Verweij hoopt dat de reis er naartoe vlekkeloos verloopt, maar zeker weten doet ze het dankzij de coronacrisis niet. „Ik hoop dat het niet anders gaat dan anders, maar ik weet het niet. Misschien komt er wel een controle bij de grens, dat gebeurt wel vaker. Hopelijk valt het allemaal mee. We doen twee dagen over de reis, want dat is rustiger voor het paard. Dat is beter voor de darmen.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen