Onbekende dader vernielt trappetjes van zwemplatform in Julianapark Hoorn. Het is weggehaald en er komt voorlopig niets terug [update]

Kinderen op het zwemplatform bij het Schelpenstrandje.
© Foto Mediahuis / Eric Molenaar
Hoorn

Het zwemplatform in het Julianapark in Hoorn is in de afgelopen dagen vernield, de trappetjes zijn onder meer gesloopt. Het is weggehaald en komt voorlopig niet terug. De stichting die het platform beheert, heeft het geld voor een reparatie namelijk niet in kas.

Naast de massieve trap zijn ook drijfelementen kapotgemaakt. De gemeente heeft het zwemplatform bij het Schelpenstrandje, dat er sinds begin juli juist weer lag, woensdag weg laten halen. Het ziet ernaar uit dat het platform deze zomer niet terug komt.

Op Twitter spreekt René Assendelft, raadslid van Hoorn Lokaal, zijn teleurstelling uit over de vernielingen aan het platform. „Zoveel mensen hebben plezier aan dat ding, waardeloos dat dit weer verpest wordt. Zo zonde, met dit mooie weer voegt het platform iets toe aan de recreatie in het Julianapark!” Hij meldde de vernieling bij de wethouder.

Sponsoring

Het zwemplatform is een initiatief van Jan Kollen en werd in juli vorig jaar geplaatst, enkele tientallen meters buiten de ballenlijn die het zwemgedeelte afbakend. Het kon gerealiseerd worden dankzij sponsoring via de site Voor Een Mooie Stad.

Rob Bennis laat namens de website vooreenmooiestad.nl weten het triest te vinden dat het platform is vernield. „Eerder kwamen al klachten binnen van kinderen die door jongeren verstoten werden van het platform, na de vernielingen is de maat nu echt vol. Een klein groepje heeft het verpest voor iedereen die verkoeling wilde zoeken vanaf het zwemplatform. Dit groepje mag zich diep schamen.”

Ook Jan Kollen is teleurgesteld. ,,Ik snap oprecht niet waarom we in West-Friesland geen kwetsbare dingen in de openbare ruimte kunnen hebben’’, meldt hij op Facebook.

Lees ook: Cameratoezicht moet overlast in Julianapark Hoorn terugdringen: ’De maat is vol’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen