Gemeente Den Helder heeft al zevenhonderd verkeersborden vervangen; nog 3800 te gaan in de stad en daarna is Julianadorp aan de beurt

Den Helder

De gemeente Den Helder heeft dit jaar al zevenhonderd verkeersborden vervangen.

In totaal worden er, verspreid over een periode van pakweg twee jaar, 4500 verkeersborden vervangen die niet meer oké zijn. Dan gaat het om borden die niet meer leesbaar zijn, krom zijn of vuurwerkschade hebben.

Er zijn in Den Helder nog 3800 borden te gaan. In Julianadorp moet nog worden onderzocht om hoeveel borden het gaat. De zevenhonderd nieuwe borden staan in Huisduinen, De Schooten, Nieuw Den Helder Zuidoost en de Geleerdenbuurt.

Dit jaar gaat de gemeente nog aan de slag in de Indische buurt, Friese buurt, De Kooy, Guldemond en Westoever. Dan is dertig procent vervangen. Volgend jaar worden de borden in het centrum en Dirksz Admiraal aangepakt. Ook Julianadorp is dan aan de beurt.

De gemeente vraagt inwoners die een verkeersbord of paal zien die onderhoud nodig heeft om dat melden. Dat kan heel handig via de app Makkelijk Melden. Of gebruik het meldingsformulier op www.denhelder.nl

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.