Vier treffers voor Richelor Sprangers in oefenwedstrijd van Telstar tegen Hollandia

Redouan Taha ontwijkt een tackle van Niek Reus.
© Foto UP/Rob van Wieringen
Velsen-Zuid

Met een machtige rush, een goede schijnbeweging en een fraaie afronding bevestigde Redouan Taha dinsdag nog maar eens dat hij terecht een contract bij Telstar lijkt te gaan tekenen. De oefenwedstrijd tegen Hollandia leverde de Velsenaren een 6-1 zege op.

Met zijn treffer zorgde Taha voor de 1-1. De ploeg uit Hoorn had na twee minuten de score geopend via een kopbal van Mark Zwagerman. De gelijkmaker viel een kwartier later. In de laatste vijf minuten voor rust nam Telstar afstand via Richelor Sprangers (benutte strafschop) en Nick Kaaijmolen die voor de beloften van de Velsenaren uitkomt.

De 21-jarige vleugelverdediger Taha was tot gisteravond de enige speler die voor Telstar in de oefencampagne had gescoord. Nu al zijn vorige clubs (DWS, FC Utrecht, Ajax en FC Twente) akkoord zijn gegaan met een eventuele verbintenis met Telstar hoopt trainer Andries Jonker hem deze week definitief te kunnen contracteren. „We hebben een hoop moeten regelen, maar er ligt nu een conceptvoorstel dat ik naar zijn zaakwaarnemer ga sturen.”

Taha stond dinsdagavond tot een kwartier voor tijd op het veld. Na vijfenzeventig minuten besloot trainer Andries Jonker een groot gedeelte van zijn ’basisploeg’ te wisselen voor verse krachten. Op dat moment was de voorsprong van de thuisploeg opgelopen tot 6-1 na een zuivere hattrick van spits Sprangers. ,,Ik ben blij dat hij weer eens het net heeft weten te vinden. We hadden vorig seizoen drie goede spitsen. Daarvan is alleen Glynor Plet nog over. Er moeten dus aanvallers bijkomen. Jonge jongens moeten hun kansen dan ook pakken. Maar we kijken ook nog altijd rond. We gaan echter zorgvuldig te werk en nemen geen overhaaste beslissingen. We hebben de tijd.”

Niet lekker

Tegen Hollandia had Jonker ook graag Lesley de Sa zien spelen. De clubloze aanvaller maakte enkele uren voor het duel duidelijk zich niet lekker te voelen. ,,Normaal gesproken zeg je dan: Ga even rustig zitten en we kijken straks verder. Maar tegenwoordig moet je zo’n speler meteen naar huis sturen en geen risico’s nemen.”

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen