Premium

Hoe stook je Duivelskral, Doornroosje of Spaanse furie? Haarlemmer Benno Klopman weet alles van gin

Verslaggever Marlies Vording proeft de ’Spaanse furie’ van Benno Klopman.
© United Photos/Paul Vreeker
Haarlem

Wat doet een exotische peper uit Nepal in een fles gin? En wat is een ’Duivelskral’? Kijkend naar de website van de Haarlemse stoker Benno Klopman word ik steeds nieuwsgieriger. Wat is het geheim achter de drank in mijn favoriete cocktail?

In zijn achtertuin in Haarlem-Noord vertelt de 60-jarige alles over zijn grote passie, die is aangewakkerd door zijn zwager. ,,Na het golfen bestelde hij een gin-tonic. Ik had dat nog nooit gedronken en besloot tijdens het eerste rondje voor een biertje te gaan.’’ Tijdens het tweede rondje gunde hij de frisse cocktail toch een kans. ,,Geheel tegen mijn verwachting in vond ik het heerlijk.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen