Jumbo Schagen opent op 4 november; Dekamarkt blijft tot en met 20 september

De Dekamarkt bevindt zich naast supermarkten Aldi en Vomar.
© Foto Mediahuis/Cas Broxterman
Schagen

De Friese ondernemersfamilie Kooistra, die al negen Jumbo winkels in het Noorden van Nederland bezit, vestigt de nieuwe Jumbo in het huidige pand van de Dekamarkt aan de Langestraat 9 in Schagen. Deze winkel wordt binnenkort omgebouwd naar de Jumbo-formule. De winkel opent haar deuren op woensdag 4 november.

De winkel in Schagen wordt de eerste Jumbo van de familie Kooistra in West-Friesland.

Tot en met 20 september zal de DekaMarkt nog in bedrijf zijn in haar huidige vorm. Vervolgens gaat de familie Kooistra aan de slag om de winkel een metamorfose te laten ondergaan. Op woensdag 4 november is de opening van de Jumbo winkel.

Erik Kooistra, directeur van Jumbo Kooistra Supermarkten: ,,Wij zijn een familiebedrijf waar plezier, passie en samenwerken voorop staan. Het bezoek aan onze winkels moet naar onze overtuiging een belevenis zijn. We willen onze klanten graag verrassen met leuke, betaalbare en bijzondere producten. Winkelen kan bij ons heel functioneel zijn, maar voor anderen is het meer een uitje. Bij zo’n winkel horen ook bijzondere medewerkers met kennis van zaken, maar die ook gevoel hebben voor dienstverlening en gastvrijheid.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

Onder de supermarkt zit een parkeergarage.
© Foto Mediahuis/Cas Broxterman

Jumbo Kooistra gaat de komende tijd op zoek naar collega’s voor de nieuwe winkel in Schagen. Binnenkort begint hiervoor een lokale wervingscampagne. Geïnteresseerden kunnen solliciteren via www.jumbowerkt.nl.

Jumbo is een Brabants familiebedrijf met een rijke ondernemershistorie en is actief in Nederland en België. Jumbo telt momenteel zo’n 670 supermarkten, waaronder acht Foodmarkten, en een succesvolle online bestel- en bezorgservice via Jumbo.com.

(Tekst gaat door onder de foto)

De Dekamarkt met op de voorgrond de naastgelegen supermarkt Aldi.
© Foto Mediahuis/Cas Broxterman

In 2009 nam Jumbo de supermarktketen Super de Boer over en in 2012 volgde het nog grotere C1000. Begin 2016 heeft Jumbo de foodserviceformule La Place overgenomen. In 2018 volgde de overname van een deel van EMTÉ en in 2019 nam Jumbo de regionale supermarktketen Agrimarkt over. Eind 2019 opende het concern haar eerste winkel in België.

Lees ook: Sluiting Dekamarkt in Schagen al eind september; veertig medewerkers kunnen naar andere filialen

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.