Vrachtwagen raakt bij Opmeer van de weg, chauffeur merkt niets van auto te water [update]

© DNP.NU
1/9
Opmeer

Een vrachtwagenchauffeur is dinsdagochtend op de A.C. De Graafweg, net voorbij Opmeer, de macht over het stuur verloren en in de berm terechtgekomen. Daarbij heeft de man nooit gemerkt dat hierdoor een andere automobilist in grote problemen raakte.

De vrachtwagen reed in de richting van Hoorn toen hij begon te slingeren. Toen hij in de berm belandde, kwam er een grote stofwolk vrij. De chauffeur zag daardoor de tegenmoetkomende auto niet en wilde de weg weer op, waardoor hij de automobilist de sloot in dwong.

Aanvankelijk leek het erop alsof de vrachtwagenchauffeur zich niet over het andere slachtoffer wilde bekommeren. Twee omstanders schoten de automobilist wel te hulp. Eén van hen sprong het water in om de bestuurder te helpen. De automobilist bleef ongedeerd.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de vrachtwagenchauffeur nooit in de gaten heeft gehad dat er nog een andere auto bij het ongeval was betrokken. Pas toen de man met zijn combinatie bij GP Groot op het terrein in Middenmeer kwam, werd duidelijk wat er nog meer is gebeurd.

,,We vinden het heel erg dat de automobilist dit heeft moeten meemaken”, aldus Jessica Groentjes van de GP Groot groep. ,,We zijn blij dat de man ongedeerd is en dat de schade beperkt is gebleven tot materiële schade.”

De vrachtwagenchauffeur had overigens zelf ook het vermoeden dat zijn combinatie tijdens de slip iets had geraakt. Nadat hij de wagens onder controle had gekregen, is hij ruim honderd meter verderop zelf gestopt. Aan de truck en aanhanger mankeerde niets. ,,Omdat hij niets afwijkends opmerkte, heeft hij vervolgens zijn rit hervat. Gelukkig hebben twee omstanders de auto wel opgemerkt en de automobilist te hulp geschoten.”

De chaufeur heeft de eigen versie van het verhaal al aan de politie verteld. GP Groot doet volgens Groentjes zelf ook onderzoek naar de toedracht en oorzaak van het incident.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen