Productief Hollandia moet tegen Telstar flink incasseren. Derdedivisionist ziet profs na goede eerste helft uitlopen tot 6-1

Redouan Taha ontwijkt een tackle van Niek Reus.
© Foto UP/Rob van Wieringen
Velsen-Zuid

De weg van Hollandia richting het debuut in de derde divisie verliep dinsdagavond via Velsen-Zuid. Daar oefende de Hoornse ploeg tegen de profs van Telstar.

De formatie van trainer Anand Jagdewsing is uiterst productief in de oefencampagne. Zaterdag nog werden er vier goals gemaakt tegen hoofdklasser Purmersteijn (0-4), tegen tweededivisionist Jong Volendam was het drie keer raak (3-4) en de amateurs van Ajax, ook spelend in de derde divisie, kregen vijf goals (5-1) om hun oren.

Ook de profs van Telstar hielden het niet lang droog. Al in de tweede minuut rondde Mark Zwagerman een voorzet van Bart Spil keurig af met het hoofd. De eindstand van het oefenduel van vorig seizoen was daarmee bereikt, maar in het vanwege coronamaatregelen lege stadion bleef het nu niet bij één treffer.

,,Verdedigend staat het als een huis’’, stelde Jagdewsing voor de wedstrijd nog tevreden vast. Niet veel later echter moest zijn ploeg zes treffers incasseren. Vooral na rust lag het achterin soms lelijk open.

Zoals iedere trainer dat doet, stelde ook Jagdewsing dat uitslagen in de voorbereiding van ondergeschikt belang zijn aan zaken als het inslijpen van een speelstijl, het ’uitproberen van verschillende poppetjes’ en het schaven aan de details die het verschil maken als het vanaf eind deze maand om het echie is.

En ondanks de hoge uitslag was er voor hem dan ook genoeg om tevreden over te zijn. Zo hadden Sonny Pronk (schot gekeerd) en Sven Deen (net naast) nog voor rust treffers op hun schoen, lieten veel van zijn spelers, met Bart Spil voorop, zien al zo vroeg in het seizoen over een prima vorm te beschikken en was het voor rust simpelweg dik in orde wat Hollandia voetballend liet zien tegen de profs van Andries Jonker.

Jagdewsing sloot zich bij die conclusie aan. En de hoge score? ,,Bij boksen krijg je acht tellen om bij te komen. Bij voetbal niet. Telstar maakte er vlak voor rust en direct daarna een paar vlak achter elkaar en de psychologische klap van een tegentreffer verwerkten wij niet goed. Het ging in de koppies zitten. En we spelen wel tegen Telstar hè.’’

Telstar-Hollandia 6-1.

2. Zwagerman 0-1, 16. Taha 1-1, 41. Sprangers 2-1 (pen), 45. Kaaymolen 3-1, 47. Sprangers 4-1, 55. Sprangers 5-1, 65. Sprangers 6-1.

Hollandia: Wiese; Kuin (65. Werners), Buurman (46. De Wit) , Stevens, Reus; Biezen (81. Groen), Ploem, Spil; Deen, Pronk (46. Ruttenberg), Zwagerman.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen