Restaurant Burgers, Eet- en Bierencafé De Beiaard, eetcafé t Schippershuis en café JP Coen in Hoorn dicht op Lappendag uit angst voor coronaboetes (update)

Restaurant Burgers
Restaurant Burgers
© Foto BJC Ellerboek
1/2
Hoorn

Restaurant Burgers aan de Kerkstraat, Eet- en Bierencafé De Beiaard aan het Kerkplein, eetcafé t Schippershuis aan de Veermanskader en café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn blijven komende maandag, tijdens Lappendag, dicht. De horecazaken durven uit angst voor controles en boetes van de gemeente niet open.

Het restaurant en de cafés melden dit op Facebook. ,,De controles en de boetes die de veiligheidsregio/gemeente ons gaat opleggen wanneer er een burger staat, te dichtbij een andere burger zit, of met een burger wegloopt of een andere burger die bij ons op het terras zit een kermiskus zou geven, zijn niet te betalen voor ons. Sorry dat het zo is, maar we durven het risico niet te nemen. Wij blijven helaas dicht’’, aldus de verklaring op sociale media van restaurant Burgers.

Afstand

Eet- en Bierencafé De Beiaard komt met een soortgelijk Facebookbericht. ,,Tot onze spijt hebben we zaterdag van de dienst Toezicht een waarschuwing gekregen omdat er twee dames te dicht bij elkaar zaten. Deze waarschuwing was tevens de laatste. Wat dus betekent dat we er nog meer op moeten toezien dat u allen de juiste afstand houdt! De boete die hier voor staat is 4.000 euro. Omdat we uit ervaring weten dat mensen na wat drankjes het afstand houden simpelweg vergeten, kunnen we maandag een bonnenregen verwachten. Dat heeft ons helaas moeten doen besluiten om met Lappendag de zaak te sluiten.’’

’t Schippershuis zegt er ook geen gezellige dag van te kunnen maken zonder boete. ,,Daarom hebben wij besloten op Lappendag de deur gesloten te houden.’’

Ook café JP Coen meldt gesloten te blijven vanwege de coronaregels. De verwachting is dat er nog meer horecazaken volgen.

Het bericht van Burgers

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen