Grijze Mazda 3 in zaak Tamar in beslag genomen

De grijze Mazda 3 waar de politie naar zocht, is in beslag genomen.
Marken

De grijze Mazda 3 die mogelijk betrokken is bij de aanrijding van de Markense Tamar is in beslag genomen. Dat meldt de politie maandagmiddag.

De 14-jarige Tamar overleed in de nacht van zaterdag 25 juli. Ze werd levenloos aangetroffen in de berm bij de Waterlandse Zeedijk. Ze was in het begin van de nacht van huis weggelopen.

Volgens de politie betreft het de Mazda die op de beelden te zien is. Het is nog niet bekend of de vrijdagavond in beslag genomen auto bij de aanrijding betrokken is geweest. Ook wordt nog onderzocht of de eigenaar dan ook de bestuurder is geweest.

De auto werd gevonden door een combinatie van tips en de camerabeelden waarop de auto te zien is. De Mazda wordt de komende dagen forensisch onderzocht op sporen, schrijft de politie. De uitslag van dat onderzoek wordt niet voor begin volgende week verwacht. Om het onderzoek niet in de weg te zitten, wil de politie niet ingaan op verdere vragen van deze krant.

’Heel blij’

De familie laat via woordvoerder Richard de Weijze weten ’Heel blij te zijn dat de auto gevonden is. Ze wachten het verdere politieonderzoek af, daar hebben ze veel vertrouwen in.’

Het rechercheteam bedankt iedereen die meegedacht heeft na de oproep van vorige week. ’Het heeft er, samen met goed recherchewerk, toe geleid dat deze Mazda is gevonden’, schrijft de politie namens het team van 20 tot 25 rechercheurs. Er kwamen zeker 1200 tips binnen.

De tipstroom werd onderverdeeld in drie categorieën, zei politiewoordvoerder Koos Venema maandagochtend: tips over de grijze Mazda, tips over het zwarte dopje en tips over de twee witte plastic onderdeeltjes. De meest kansrijke werden vervolgens als eerste nagelopen. Van het zwarte dopje is inmiddels bekend dat die wordt gebruikt om auto-onderdelen vast te zetten. Nu ook de grijze Mazda is opgespoord, is alleen de categorie witte plastic onderdeeltjes nog over. Venema moedigt iedereen aan die iets over de zaak weet zich te melden, dat kan via onderzoekmarken@politie.nl.

Lees ook: Het stormt in de hoofden van Markers na het verlies van 14-jarig dorpsgenootje; ’Tamar was een rustig meisje’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen