Hoornse Kermis ontruimd vanwege vechtpartij, betrokkenen gevlogen voor aankomst politie

De politie ging zondagavond met veel agenten af op een melding over een vechtpartij.
© Foto Twitteraccount @Feelgoodu2
Hoorn

De Hoornse kermis is zondagavond ontruimd als gevolg van een vechtpartij. Bij aankomst van de politie waren de betrokkenen echter verdwenen, laat een politiewoordvoerder weten.

„We hebben de omgeving afgestruind en nog een tijdje in de gaten gehouden, maar niets meer aangetroffen. Op dit moment wordt de zaak niet verder onderzocht.” In ieder geval zes politievoertuigen stonden omstreeks elf uur in de omgeving van het NS-station, vlakbij het kermisterrein.

Balen

Kermisondernemer Willy Ordelman vertelt dat hij rond half elf ’s avonds een bericht ontving van de gemeente, in een groepsapp met alle kermisexploitanten. „Ze vroegen ons om de verlichting en muziek uit te zetten. De attracties mochten uitdraaien, maar er mochten geen nieuwe mensen in. We gingen een half uur eerder dicht.” Ordelman baalt er een beetje van. „Vanwege de hitte is het bezoek overdag heel summier. Juist in de avonduren, als het koeler is, komt het publiek.”

De Hoornse kermis trekt overdag weinig publiek vanwege de hitte.
© Foto Jaap van der Pijll

Maatregelen om een kermisbezoek draaglijker - lees koeler - te maken, zijn vrijwel niet mogelijk. „Vanwege corona kun je niet zomaar dingen aanpassen, zoals normaal”, aldus Ordelman. Hij ziet wel een mogelijke oplossing. „Misschien zou de gemeente de kermis ’s avonds iets langer kunnen laten doorgaan.”

Lees ook: Coronakermis in Hoorn krijgt bij start royaal voordeel van twijfel: ’Dat er geen alcohol is, zorgt wel voor extra veiligheid’

Gemeentewoordvoerder Jara Hof bevestigt de vechtpartij. „Het was bijna aan het einde van de kermis, we hebben daarom besloten geen nieuwe bezoekers meer toe te laten.” Het voorval heeft geen gevolgen voor de overgebleven kermisdagen. „We zien dit als losstaand incident, het heeft ook niets met de drukte te maken.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen