AZ-spits Myron Boadu blij dat hij weer op het veld staat: ’Een paar keer kon ik ’leuke dingen’ doen met de bal’

© Archieffoto
Alkmaar

Myron Boadu maakte zaterdag zijn eerste minuten in deze voorbereiding. De AZ-spits speelde een helft mee tegen Lille (2-1).

Na afloop was Boadu tevreden. „Een paar keer kon ik ’leuke dingen’ doen met de bal. Ik merkte wel dat het wedstrijdritme ontbrak. Ik heb natuurlijk vijf maanden niet gespeeld. Dus toen ik een kleine kans kreeg, nam ik de bal niet helemaal mee zoals ik dat normaal gesproken zou doen.”

Boadu viel – net als Calvin Stengs en Ron Vlaar – al in de eerste trainingsweek van de voorbereiding uit met een blessure. „Balen. Maar gelukkig gebeurde het toen en niet een week voordat we in de Champions League spelen. Nu is er nog tijd voor me. Als team worden we steeds fitter en beter richting die belangrijke wedstrijd die eraan komt.”

De vraag is of Calvin Stengs die belangrijke wedstrijd, eind augustus, haalt. Trainer Arne Slot verwacht hem over een week terug op het trainingsveld. Marco Bizot ontbrak tegen Lille eveneens. De doelman werd vrijdag – na terugkomst van het trainingskamp in Epe – ziek. Hij heeft geen corona, benadrukte Slot.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen