Volendam verder dan rivaal De Graafschap; 2-1 winst in oefenduel

FC Volendam-trainer Wim Jonk (links) en collega Mike Snoei van De Graafschap volgen aandachtig de wedstrijd,
© Foto Orange Pictures / Ben Gal

DoetinchemFC Volendam en De Graafschap maken van hun ambities geen geheim: promotie naar de eredivisie is het doel. De Noord-Hollanders lijken in dat streven - gezien het oefenduel zondag in Doetinchem (1-2) - verder dan de rivaal.

Volendam begon fris en overtuigend in Doetinchem en was de thuisclub technisch en tactisch de baas. Slechts op een onderdeel scoorde de ploeg van Wim Jonk een onvoldoende: het maken van doelpunten. Waar Martijn Kaars, Derry John Murkin, Jari Vlak en Ibrahim el Kadiri de ene na de andere kans om zeep hielpen, sloeg het fletse De Graafschap wel toe. Een onhandige tackle van Brian Plat leidde tot een strafschop die door Ralf Seuntjes werd benut.

In de tweede helft waren de bezoekers wel scherp. Binnen tien minuten stond het 1-2 door treffers van Jari Vlak en Martijn Kaars (fraaie stift). Daarna probeerde De Graafschap wel aan te dringen, maar pas in de rommelige slotfasde wist het kansen af te dwingen. Treffers leverde het niet op.

FC Volendam: Bakker; B. Plat (46. Betti), Tol (61. Eerdhuijzen), Van de Ven, Murkin; Vlak, A. Plat (61. Ben Salam), Deul (72. James); Doodeman (61. Panka), Kaars (80. Baly), El Kadiri 61. El Azzouzi).

Lees ook het uitgebreide verslag: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200809_94899250/het-regent-complimentjes-voor-volendam-na-oefenwinst-op-de-graafschap-mike-snoei-volendam-is-gewoon-een-heel-goede-ploeg

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen