OM wil werkstraf voor 17-jarige Hilversummer voor openlijk geweld en beroving

Hilversum

Tegen een 17-jarige jongen uit Hilversum is vrijdag bij de kinderrechter in Utrecht 150 uur werkstraf geëist. Verder eiste officier van justitie Teis Tanghe zes maanden jeugdgevangenis waarvan het grootste deel voorwaardelijk. Volgens Tanghe heeft de jongen zich schuldig gemaakt aan een diefstal met geweld in vereniging in Wijdemeren en openlijk geweld in Hilversum.

De jonge Hilversummer zou op 9 november in Kortenhoef in de gemeente Wijdemeren iemand beroofd hebben van een zeer duur horloge. De dieven trapten tegen de fiets van het slachtoffer. Ze duwden hun slachtoffer tegen de grond. Ze drukte een been in zijn buik en pakten het Rolex-horloge af. Ook zou de jonge verdachte betrokken zijn bij openlijk geweld op het Stationsplein in Hilversum een half jaar eerder. Dit slachtoffer werd op het plein voor het station Hilversum Centrum verschillende keren in het gezicht geslagen en getrapt.

De jonge Hilversummer is na 22 dagen in voorarrest vrij gelaten. De zitting bij de kinderrechter was achter gesloten deuren, omdat de verdachte minderjarig is. De jongen hoeft niet meer terug naar de gevangenis als hij zich aan alle voorwaarden houdt. Wel wordt hij tijdens de werkstraf onder streng toezicht van de jeugdreclassering geplaatst als officier Tanghe zijn zin krijgt.

De rechtbank doet op 21 augustus uitspraak.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen