Corona treft hoofdklasse honkbal, wedstrijden afgelast in verband met meerdere mogelijke besmettingen bij Pioniers uit Hoofddorp

Hoofddorp

De competitiewedstrijden in de hoofdklasse honkbal van dit weekend tussen Meerlease Pioniers uit Hoofddorp en het Haagse Storks zijn afgelast vanwege de vrees voor meerdere coronabesmetting onder de spelers van de Hoofddorpse ploeg. Het is de eerste keer dat de Nederlandse competitie op deze manier door corona getroffen wordt.

Afgelopen week testte een speler uit het tweede team van Pioniers positief. Hij heeft vervolgens mogelijk andere spelers van de club besmet, waaronder honkballers uit het eerste team.

In overleg met de gezondheidsautoriteiten is de positief geteste speler in quarantaine gegaan, samen met zijn broer die in het eerste team van Pioniers speelt en een speler uit het hoofdklasseteam, die beide jongens in zijn auto had vervoerd.

De wedstrijden van het tweede team van dit weekend tegen Twins uit Oosterhout waren al eerder afgelast. Technisch manager Roger Kops van Pioniers heeft zelf ook de wedstrijden van het eerste team uit het wedstrijdschema gehaald:,, Wij willen geen enkel risico nemen en handelen dus preventief. Inmiddels hebben meer spelers klachten gekregen die verband kunnen houden met corona. Die jongens zijn getest, maar er is nog geen uitslag. Dinsdag gaan we in elk geval niet trainen en we wachten volgende week af hoe de situatie zich verder ontwikkelt.” Een aantal spelers had zich zaterdagochtend al verzameld op het sportpark ter voorbereiding.

De KNBSB is akkoord met de gekozen aanpak en zal volgende week onderzoeken of de duels nog ingehaald kunnen en moeten worden. Vanwege corona spelen de honkballers dit seizoen een verkorte competitie waarin niet gepromoveerd of gedegradeerd kan worden. Er wordt wel gestreden om de titel; vier ploegen plaatsen zich voor de playoffs. Pioniers is een serieuze gegadigde voor een plek in deze nacompetitie. De resultaten van de wedstrijden tegen Storks zijn dus waarschijnlijk van belang. Pioniers staat op dit moment gedeeld derde en de Haagse ploeg voorlaatste op de ranglijst.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen