Vorig jaar stormde het als een malle op het Zandstock-terrein. Nu is het schitterend weer maar gaat het festival niet door. ’Mooier had je het eigenlijk niet kunnen krijgen’

Zandstock, normaal gesproken tijdens het opbouwen van de feesttenten.© PR-Foto

Cas Broxterman
’t Zand

Een ideaal festivalweertje dit weekend. Maar helaas, ook de organisatie van Zandstock moet pas op de plaats maken door het coronavirus. „Vorig jaar hadden we nog redelijk wat moeite met de storm. Nu is het waarschijnlijk dertig graden. Mooier had je het eigenlijk niet kunnen krijgen”, zegt bestuurslid Jitse Dekker.

Zandstock is een van de festivals in de regio die er ieder jaar in slaagt om grote namen naar de Noordkop te halen. Dekker zou dit jaar voor de tweede keer als pr-man opdraven. Maar naast de bestuurstaken helpt iedereen met opbouwen. Hij dus ook. Doorgaans worden op de zaterdagochtend de puntjes nog even op de i gezet. Nu is het leeg op het terrein aan de Koning Willem II-weg.

„Meestal wordt er op de zaterdag een week eerder met uitmeten begonnen”, vertelt Dekker. „In de loop van de week staat de tent. Daarna kunnen we beginnen met de rest van de aankleding van het terrein. Op zaterdagochtend is het nog een kwestie van de barren op de goede plek zetten, dat soort dingen.”

De editie in 2019 wordt herinnerd als eentje met ontzettend harde wind. Dekker: „Toen kwam je je bed uit en moest je eerst kijken wat er allemaal omgewaaid was.”

’StockOud’

Nadat er vanwege het coronavirus een streep ging door de editie van dit jaar, was er nog hoop op een mini-festival voor de ouderen uit ’t Zand. Toch werd vanwege de veiligheid ook uit ’StockOud’ de stekker getrokken.

Lees ook: Zandstock miste nog 54 euro om een evenement voor ouderen in ’t Zand te houden. Door het toenemende aantal coronabesmettingen is het risico alleen te groot om het feestje door te laten gaan

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.