’t Kerkhuys Spanbroek gaat op Zomertour

Lore Koelemeijer: ,,Iedereen staat te popelen.”© Foto aangeleverd

Leo van Gelderen
Spanbroek

,,Eindelijk weer iets om naar uit te kijken”, zegt theatermaakster Lore Koelemeijer. Op een zonnig terras in Hoorn vertelt ze over de Zomertour op zondag 30 augustus waar op vier locaties in Spanbroek muzikanten ‘van eigen bodem’ concerten verzorgen.

De eerste podia starten om 13 uur en om 16.30 eindigt de laatste ronde. De kaartverkoop is net gestart (www.kerkhuys.nl).

Lore enthousiast: ,,Ik ben onderdeel van de Culturele Commissie van ’t Kerkhuys en aan iedereen merk je dat we staan te popelen om weer aan de slag te gaan. Deze eerste keer na lange tijd bedienen we vooral de muziekliefhebbers. Aanvankelijk zaten we met de Commissie om tafel om de culturele agenda voor het volgend seizoen samen te stellen. Waarbij ik me hardop afvroeg waarom zo lang te wachten, terwijl veel mensen snakken naar een evenement waar ze weer eens naar toe kunnen.’’

In korte tijd is volgens Lore nu een mooi programma samengesteld met allemaal muzikanten uit de eigen gemeente. De hoofdlocaties vormen ’t Kerkhuys en eetcafé Vroeg of Laat (VOL) in Spanbroek. ,,Daarnaast hebben we nog twee mooie plekken waar wordt opgetreden. Daar horen de bezoekers later meer over. De deelnemers krijgen via vier routes vier keer een concert van een half uur verzorgd door de fanfare Erato, het koor Bella Cantara, de meidengroep SYA en het Uur van Jaantje.”

Lore benadrukt dat de liefhebbers er snel bij moeten zijn in verband met het beperkte aantal kaarten: ,,Elke groep bestaat uit 35 mensen, meer mag nu eenmaal niet. De Tour werkt met duo-kaarten ad 25 euro voor twee personen. Als je alleen wilt komen, moet je die kaart regelen via reserveringen@kerkhuys.nl. Voor de fanfare Erato was het repeteren voor deze Zomertour aanvankelijk een probleem. Simpel omdat er geen ruimte voorhanden was, zo groot dat alle leden zich aan de 1,5 meter konden houden. Maar ze spelen op de Zomertour dus hebben ze dat probleem oplost.”

Lachend: ,,En onze locatie is zo groot dat ze alle ruimte hebben om in vol ornaat aan te treden. De opbrengst van deze Zomertour gaat na aftrek van de kosten naar de deelnemende muzikanten. Ik wil nog wel even kwijt dat we dit zo snel hebben kunnen organiseren dankzij de hulp van de locaties en de bereidheid van alle muzikanten.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen